Новини

YO!DA 2021: Оголошуємо старт прийомузаявок!

YO!DA 2021: Оголошуємо старт прийому заявок!

YO!DA 2021: Оголошуємо старт прийому заявок!

Конкурс YO! Directors Awards оголошує прийом заявок від режисерів та креативників, які бажають зняти першу рекламну роботу у своє портфоліо. YO!DA – це ініціатива, яка зв’язує відомі бренди з креативними талантами молодого покоління режисерів. Конкурс проходить вдруге – у 2020 році з-поміж 356 заявок журі відібрало 6 фіналістів та фіналісток, які зняли свої перші рекламні роботи

Учасники Конкурсу на різних етапах: отримають брифи від партнерів проекту – брендів компаній Samsung, OLX, ГК Нові Продукти (Pit Bull), Henkel (Gliss), Beeline Казахстан (BeeTV), Наша ряба, які виступатимуть реальними замовниками, Грант на зйомку у розмірі 2 500 доларів, професійну допомогу від провідних продакшн-компаній України та пройдуть менторський модуль від експертів продакшену та найкращих практиків креативної індустрії у Kyiv Academy of Media Arts. У фіналі конкурсу журі обере роботи, які отримають грошові призи у розмірі 1 000 та 2 000 доларів за найкраще реалізовані ідеї, також переможець буде обраний у категорії «Приз глядацьких симпатій». 

«Досвід минулого року показав нам, що конкурс дуже потрібен індустрії – ми отримали багато позитивних відгуків від клієнтів, ролики були використані у маркетингових кампаніях брендів в Україні та закордоном, переможець конкурсу Кирило Свєташов вже зняв свої наступні рекламні роботи, інші фіналісти та фіналістки також продовжують розвиватися в різних форматах. Це ефективний трамплін, який допомагає молодим талантам вирости і дає їм додатковий поштовх у цьому», – коментує засновник Конкурсу Дмитро Суханов. 

Ознайомитися з умовами участі та зареєструватися можна на сайті проекту. Прийом заявок триває з 18 червня по 15 липня. Півфіналісти та півфіналістки візьмуть участь в Освітній майстерні на базі Kyiv Academy of Media Arts – серії майстер-класів від професіоналів креативної сфери, та підготують шутінг-борд за своєю ідеєю. Список фіналістів та фіналісток, які отримають Грант та контракт на зйомку свого першого рекламного ролика, буде оголошено на початку серпня. 

Роботи на всіх етапах оцінить професійне журі, до складу якого увійшли: режисер Марк Вілкінс, сценаристка, режисерка, драматургиня Наталка Ворожбит; режисер, креативний директор BART and FINK Олег Томін; креативна директорка Banda Олександра Дорогунцова, режисер Антоніо Лукіч; співзасновниця та кураторка Kyiv Academy of Media Arts Анна Вовк; креативна директорка Cheil Ukraine Слава Денис; режисер монтажу Юрій Резніченко; креативний директор Banda Олексій Дивисенко; співзасновник та креативний директор I am IDEA Ігор Фінашкін; Сhief Creative Officer & Creative Partner, McCann Kyiv Євген Камінський; шоуранерка, керівниця 1+1 Digital Studios Ірина Никончук; сценарист, режисер, продюсер Павло Остріков; режисер Олексій Пасічник; продюсер, співвласник Toy Pictures Дмитро Суханов. 

Прем’єрний показ робіт та оголошення переможців Конкурсу, які отримають грошові призи, відбудеться 1 жовтня під час Гала-церемонії нагородження. Організатором виступає рекламний продакшн Toy Pictures.